Alia’t a les teves emocions i empodera’t

https://veuanoia.cat/aliat-a-les-teves-emocions-i-empoderat/

Quina emoció experimentes en aquest moment?
Saps quines són les emocions que governen la teva vida i com identificar-les?

Saps quin missatge amaga cada una de les teves emocions?
Si vols viure en equilibri, el primer que hauràs d’aprendre si no ho has fet ja, és reconèixer quina emoció t’habita aquí i ara.

Creus que hi ha emocions positives i altres de negatives?
Com molt dels experts dels que he après un xic sobre emocions, Daniel Goleman, Elsa Punset, Susan David, les emocions no tenen ni color, ni signe.

Les emocions es poden controlar i/o gestionar?
Segons Susan David cada individu, podrà gestionar més bé o més malament la seva emocionalitat en funció de la seva Agilitat Emocional que és la capacitat de conviure amb els nostres pensaments, emocions i records de forma saludable i amb coherència amb els nostres valors fonamentals.

Susan recomana 4 passos per aconseguir una major agilitat emocional:
1)Aprendre a comunicar adequadament les emocions.
2)Mirar de lluny l’emoció. Observar-la de forma més objectiva.
3)Fer-te preguntes claus sobre l’emoció.
4)Avançar a través del missatge de la emoció cap un canvi i millora.
La persona àgil emocionalment és algú que té més capacitats i habilitats per fer front als reptes de la vida i les situacions d’incertessa.

Què ens expliquen aquestes emocions que tantes vegades ens fan sentir en una muntanya russa?
La tristesa és l’emoció de la “cova”. Si estàs trist és moment d’aturar-te i capbussar-te en un viatge interior. Aprofita per reflexionar, i focalitzar-te en allò que passa a dins per després sortir amb més consciència, i poder actuar amb determinació.

La ràbia és l’emoció de l’ “acció”. El millor que pots fer és evitar reaccionar i/o prendre decisions precipitades. La ràbia t’indica que has de passar a l’acció, que potser hi ha alguna situació en la que has de posar límit. Reflexiona primer i després pren partit.

La ràbia també es transforma a vegades en tristesa per tal de convidar-te a reflexionar abans de donar aquell pas que no dones i que et manté eternament enfadat, enfadada. La ràbia com la tristesa poden ser les teves aliades si les atents adequadament
L’agilitat emocional ens ajuda a relacionar-nos amb més coherència amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn.

Us animo a que investigueu molt més sobre les vostres emocions i us impliqueu en augmentar el vostre autoconeixement.
Trobant la vostra emoció base, podreu fer una bona lectura de en quin punt es troba avui la vostra vida.

Si us sentiu trist la vida us convida a la cova i acceptar un procés introspectiu que us serà del tot, si teniu paciència i fortalesa interior, molt nutritiu.
Si us sentiu enfadat la vida t’exigeix acció. Mira i observa el que has de canviar i/o millorar si fa dies que hi dones voltes

Avui no li dedicarem espai a la por, que considero el gran repte emocional. La por té diverses cares i totes elles prou interessants com per dedicar-li properament un article exclusiu.

Quan el que sents en el teu interior com a emoció base és l’alegria, és un símptoma excel·lent: aquí i ara vius connectat i obert a la VIDA.