L’èxit a la vida i la descoberta del talent natural van de la mà

https://veuanoia.cat/lexit-a-la-vida-i-la-descoberta-del-talent-natural-van-de-la-ma/

Fa uns dies estava al campus Nord d’IESE Business school i mentre esperava per assistir a una xerrada que impartia Mª Pilar Lacorte, observava a través dels grans finestrals, un centenar d’estudiants esperant que els fessin la “gran foto” amb motiu de la seva graduació. Observava les seves cares radiants d’haver estudiat en una “top level school” i em preguntava: quin serà el futur de tot aquest jovent? Totes i tots ells cursen el mateix màster, totes i tots tenen accés al mateix NIVELL d’aprenentatges, recursos pedagògics, aptituds, titulació, prestigi…. Cap a on girarà el seu futur si el poguéssim tornar a observar al 2030?

A part dels factors socioculturals i d’altres com l’experiència vital o les seves decisions, girarà estretament lligada molt més a la capacitat que tinguin de viure amb la màxima consciència i intensitat el seu autèntic Talent Natural. Quan naixem, ho fem amb una etiqueta invisible per nosaltres i els nostres acompanyants (pares, família, professors) que diu:

Tu ets excel·lent i únic fent= x

La lliscosa X és aquell Talent Natural, aquella virtut, habilitat, competència, que facilitarà el camí a l’èxit personal i professional. Talent Natural i fracàs a vegades són aliats. Si perdem la por a reconèixer les bondats i els beneficis dels innegables fracassos que totes i tots viurem al llarg del nostre camí, també optarem als grans aprenentatges que dels fracassos obtenim.

La descoberta del nostre Talent Natural, hauria d’ocupar molt més espai i energia en el dia a dia de la mare, pare, professores i professors, família, societat…. És una de les claus òbvies de l’èxit, però a mi m’inquieta veure com desviem la mirada, ens distraiem amb modes i tendències, pantalles i coixins ben tous, que malbaraten el que mal anomenat es diu El Temps, quan el que passa és LA VIDA succedània, mentre l’autèntica Bona Vida passa al ritme d’un rellotge gris i poc rendible. Som responsables de la nostra auto-descoberta, del nostre creixement i maduració personal i professional: centrem-nos en la auto-descoberta de l’autèntica X i acompanyem també la dels nostres fills i filles amb major consciència i dedicació.

Hi ha diferents corrents i formes de definir el Talent. Recomano que investigueu al psicòleg K. Anders Ericsson (professor a la Universitat d’Estocolm i Universitat de Florida) que centrà els seus estudis en la fórmula entre la identificació del talent i la seva pràctica. Apuntava que les persones amb major projecció i èxit son aquelles que treballen més. Tot i que sabem que tots arribem “aquí” amb un talent, si no el practiquem i com afirmen els seus estudis, unes 10.000 hores intensa i sostingudament en el temps, difícilment podrem evolucionar cap a la anhelada excel·lència.
De l’estudi es desprèn que el talent és innat però sense posar-hi focus i dedicació no podrem experimentar els resultats que tots podem i estem cridats a obtenir en el nostre camí de vida.

Dit això concloure amb aquestes preguntes clau:
I tu com el vas descobrir?
I tu com el gaudeixes?
I tu al servei de qui i quina causa l’ estàs invertint?

Crec que la satisfacció de comprendre des del raonament i el cor quin és el nostre Talent Natural i dirigir-lo al nostre favor, al servei de les nostres famílies, empreses i comunitats: és la drecera més directa i fiable a la VIDA PLENA.